I måndags var vi och träffade Monica som ska praktisera på SNKK:s kansli några veckor.

På måndagkvällen åkte vi till Grans ridhus för diverse hundträning. Virran fick följa med och gå med Lage, lite fotgående och lite inkallning. Men varken husse eller Virran är speciellt taggade när gäller dressyr, antagligen för att Virran kan det där och blir urless på några minuter. Men det var i alla fall skönt att hon kunde få vara med för en gångs skull. Annars blir det ju oftast att gamlingarna får vara hemma när vi ska träna de yngre.          

Cha-Cha fick gå lite lydnad och så blev det lite utställningsträning. Hon står jättebra och i fin posé när jag säger "vacker" men sen måste vi träna mycket så att domaren får känna ordentligt på henne. Hon har ju fått för sig att det är bättre att ligga ner när någon ska känna på henne. Så vi måste få henne att förstå att man MÅSTE stå upp och stå stilla. Men det är bara att fortsätta träningen så kanske hon är vänlig och står för domarna i Wången.

Och så har man då varit på IKEA i Haparanda.

Jag fick ju ett presentkort på 400:- av Anneli med familj när jag fyllde år förra julen, så nu var det verkligen dags för en shoppingresa. Blev familjemedlem i IKEA på nätet, då får man lite rabatt på varor och mat. Och det är ju aldrig helt fel.

Jag, Lage och Anneli åkte upp i tisdags.

Tänk vad mycket man får för pengarna.

12 frottéhandukar, 1 stor skärbräda i trä, 4 fleesplädar, 1 lampa till köksfläkten, 1 stor grillpanna, 1 rejäl potatisstöt, 1 toaborste och en stor påse med påsförslutarklämmor. Och ändå har jag 42:- till godo. Helt ok kurs för en vanlig Svensson.

Vi åkte vid kl.8.00.

När vi kom dit så gick vi runt och tittade lite och hittade lite saker. Sen åt vi lunch i restaurangen (drack årets första julmust). Fortsatte rundvandringen tills vi var nöjda med våra inköp. Och jag tror klockan var runt 16.00 när vi var hemma igen. Har testat grillpannan både med karré m ben och pannbiffar. Inget fett och ändå blev det så saftigt kött, även biffarna var saftiga. Trodde ju att det skulle bli lite torrt men blev glatt överraskad över resultatet.

En fleespläd har hundarna fått i biabädden i köket, de gamla tjejerna tycker nog att den är väldigt mjuk och skön för de lämnar inte mycket plats till de yngre. Men när de bökat en stund så ligger det i alla fall 4 labradorflickor i bädden.

Ikväll ska vi på Norrlabbens styrelsemöte som är hos Gunnel i Roknäs. Valberedningen ska också medverka. Får väl kanske höra vilka som vill sitta kvar och vilka som önskar avgå. Tänk om det fanns fler medlemmar som ville arbeta i klubbarna, då kanske en annan fick ägna sig mer åt sina egna hundar och privatliv.

Visst är det roligt med föreningslivet särskilt när det handlar om ditt största intresse, men det få ju inte bli för mycket då är det inte kul längre.

Nåja, ser fram emot en lugn Allhelgonahelg och hoppas på bra väder så man kan vara ute med hundarna utan att bli sjuk.

Kanske jag sätter igång ett brödbak idag, ska tänka på saken.

      

 Tllbaka till www.kennelbegins.se