Jaha, nu har jag gjort det igen. Hade skrivit hur mycket som helst här på bloggen. Allt (nästan) som har hänt sedan i våras och så FÖRSVANN alltihop. Det knasiga är att jag inte kom ihåg hälften av vad jag skrev. Men jag gör ett tappert försök till.

Sista jaktprovet för i år var i Piteå i helgen i Norrlabbens regi. Känns lite tomt. Vad ska man nu göra? Hmm. Jodå nog finns det att göra alltid. Först och främst får man ta reda på allt som "kommit efter" sista veckorna. Det har varit rätt så intensivt med att träna hundarna.

Men när det är gjort så kan man ägna sig till olika aktiviteter som både vi och hundarna gillar. Varje torsdag, hela vintern har SSRK/Piteå hyrt ridhuset i Öjebyn. Där alla medlemmar kan ägna sig åt diverse övningar med sina hundar. Vi som bor i bushen har mycket nytta av det, där får både vi själva och våra hundar träffa likasinnade ;=)

Men det var det där med årets jaktprov. I maj startade jag Cha-Cha och Sweetie på jaktprov i Piteå. Cha-Cha kammade hem ett 1:a pris i ökl, så hon har fått gå på sparlåga resten av säsongen. Sweetie fick en 3:a (hennes andra). Så vi har försökt att lägga den mesta träningen på henne.

Startade Sweetie på två prov till, ett i Skellefteå i tisdags och ett i Piteå igår och där fick hon också 3:or. Men det är vi nöjda med eftersom vi inte har haft så väldigt mycket träningstid med henne. Så nu har hon fyra 3:or, men det ska vi ändra på nästa år ;=). Hon har ju aldrig fått någon nolla, så något har hon som vi kan arbeta upp. Nova fick följa med till Skellefteå också. Matte jobbade så vi tog med henne och hon arbetade med mig och skötte sig alldeles utmärkt. Så hon fick sitt efterlängtade 1:a pris i nkl!!! Jag och Lage jobbade med henne stenhårt dagarna innan provet, men hon var så knasig på sista träningen så vi började fundera på att inte ta henne till start. Men hon fick följa med i alla fall. Och det var ju en väldans tur det. Kanske hon gillar att ta ett kliv upp till öppenklassträningen, det får vi se nästa år. Hon fyller förresten 5 år på onsdag :=)

Startade även Sweeties kullsyrra Gloria (brorsans hund) igår i Piteå. Hade "känt på" henne ett par tre gånger under veckan. Och då det funkade ganska bra så fick jag äran att starta henne. Brodern min är lite väl nervös när han startar på jaktprov och det passade inte ihop med Gloria just nu. Hon arbetade också skapligt bra och fick en 3:a, det är vi nöjda med. Nu får hon till min brors lycka, ställas ut i jaktklass på Stora Stockholmsutställningen i December.

Funderar på att anmäla Cha-Cha till utställningen i Boden den 29 oktober. Har till den 10 oktober att bestämma mig, då går anmälningstiden ut. Skulle vara kul att ställa ut Sweetie också, men jag tror hon får vänta och växa till sig till nästa år.

Lage har anmält sig till en helgkurs i viltspår som ska vara i höst. Då kommer nog Sweetie att få vara med husse och prova på att spåra. Jag tror att hon kommer att bli en bra spårhund, det har vi sett på henne när vi varit ute i skogen med henne.

Vi funderar på att ha en apporteringskurs med inriktning på jakt(prov)i egen regi. I så fall blir det också en helgkurs. Men vi får väl se hur det blir med det. Skulle vara skönt om vintern och snön håller sig borta länge. Då finns det ju fler helger att välja på.

Tre styrelsemöten har vi denna månad, SSRK/Piteåsektionen (där ska jag vara då jag är kallad som valberedningsledamot), SNKK och Norrlabben. Det är ju inte tråkigt att vara på möten, men ibland funderar man på om det är möten bara för att det ska vara det. Vissa gånger blir det bara upprepningar från det tidigare mötet. Men det är ju trevlig att träffas och ta en fika ;=)

Nu är det dags för kloklippning igen, värst vad klorna växer snabbt. Är det allt regnande som gör det.

Ta reda på tvätten som väntar att jag ska vika den och lägga in dem i sina hyllor. Så är det ett par maskiner att tvätta också. Det ska göras i morgon så jag slipper tänka på det.

Jaa, nu har jag nog både lagt till en del i bloggen som jag inte skrev i det som försvann för mig. Och säkert har jag glömt något också, men det får bli som det blev ;).

Jo, vi håller på och fundera på vilken hane som vi ska para Cha-Cha med. Hon kommer nog att löpa i januari-februari, så vi får nog lägga på ett kol med tänkandet.

Nu är det snart dags att göra natt, så att man orkar med alla tråkiga "måsten" i morgon.

<3 Monica <3