Idag har vi varit i Boden på Labradorklubben/Norrlabbens utställning "Norrbottens Vackraste Labrador".

Egentligen hade jag inte tänkt att anmäla Cha-Cha eftersom hon inte hunnit komma tillbaka i päls. Men i sista minuten så slängde jag in en anmälan i alla fall.

Sista veckan fick hon lite extra "pälshjälp" med rapsolja och äggulor.

Domare var Hans Ahlmgren. Vi startade i jaktklassen, och hon korades till "Norrbottens Vackraste Labrador" i jaktklassen. Och sedan placerade hon sig som 4:a i BIS:et om "Norrbottens Vackraste Labrador.

Nöjda åkte vi hem i blixthalkan, resan som annars tar en dryg halvtimme tog över en timme idag. 

Men vi fick i alla fall presentera Norrbottens vackraste Jaktlabrador för de gamla Labradorflickorna när vi kom hem :=)

Sweetie fick följa med för att socialisera sig. Det gick riktigt bra för henne att hänga med husse. Ibland lite minglande och ibland (ganska länge) stå stilla vid husses sida när han pratade med andra människor. Så de fick också ut något gott av utställningsdagen. Men nästa gång blir det minsann Sweeties tur att visa att hon är en snygg Labradortik.

Hade faktiskt dåligt samvete på förmiddagen. Eftersom vi inte kunde få någon som rastade våra hundar hemma på dagen, så kunde vi inte fara hemifrån förrän vid 11-tiden. Skulle ju ha hjälpt till på inoff.utställningen som var före våran show. Men vi stannade efteråt och hjälpte till med allt vi kunde. Så jag hoppas att vi är förlåtna.

Snart är det dags att sätta sig ner och kolla vilka utställningar och jaktprov vi kan fara till 2012. Förhoppningsvis så får Cha-Cha stå åt sidan första halvan av året. Hon ska löpa i januari och paras. Så vi hoppas att få valpar i mars någon gång.

Och tänk om man hittade en sådan domare som Hans Ahlmgren på någon utställning. Han dömde så bra. Och det tycker jag inte bara för att det gick bra för oss. Jag tyckte han dömde de övriga hundarna och klasserna mycket bra. Nåja, vi får väl se vad det nya året bjuder på.

Nästa lördag åker vi till Örnvik. Då har vi styrelsemöte med Södra Norrbottens Kennelklubb. Och efter mötet blir det julbord i restaurangen, där brukar de ha ett julbord som jag aldrig sett maken till tidigare.