Igår kväll fick ställa tillbaka klockan en timme, trodde man skulle få en extra sovtimme då. Men nej, Sweetie hade inte ställt om sin klocka men jag lyckades lura henne att ligga en 1/2 timme till i alla fall.

Åkte till Boden på LRK:s RAS-konferens.

Tänk att Norrlabben har ca 90 medlemmar och Västerbotten ca 70 medlemmar. Och ändå var det bara 13 deltagare där. 6 uppfödare från Norrbotten, 2 uppfödare från Västerbotten och 7 "vanliga" men intresserade Labradorägare.

Jag trodde och hoppades att det skulle medverka fler uppfödare. Det är ju vid sådana tillfällen vi kan göra oss hörda när det gäller Labradorens framtid inom exterör, jakt, hälsa, genetiska variationer och mentalitet. Men känner man inget ansvar för rasen så är det väl enklast att strunta i RAS.

Som det ser ut nu så är Labradoren uppdelad i tre typer, jaktlabrador, utställningslabrador och dual labrador. Konstigt att en ras måste göras om för att passa vissa människor. Det borde ju finnas raser som inte behöver förändras för att passa detta folk.             

En Labrador retriever ÄR en Labrador retriever och inget annat.  Att hitta en annan ras som har så många användningsområden som Labradoren har, det blir väldigt svårt.

Så varför förändra en ras som fungerar så bra i alla lägen istället för att bevara den härliga rasen som Labradoren är och ska vara. Jag blir såååå frustrerad ibland!!!

Jag fortsätter att älska den Labrador som vi har och gör allt i min makt att bevara den rastypisk och frisk. Så det så!

Det blev i alla fall en trevlig dag med lite grupparbete och diskutioner. Fika och en god lunch bjöds det på.

Maria Hansson HS-ordförande kom med sin man Magnus. Maria som alltid är väl förberedd och verkar ha alla fakta i huvudet gjorde träffen till en trevlig dag.

Söndagkväll är det oftast inte mycket på TV:n så det blir väl att sitta vid datorn och bläddra lite, fylla på kaffekoppen och bara slappa. Kanske är det en Beckfilm som man sett, men de är så bra så jag kanske ser den igen. Kanske hittar nåt att uppdatera hemsidan med.

I morgon ska vi till SNKK:s kansli och träffa Monica Dahlberg som ska göra praktik där. Det finns säkert en massa som ska göras bland alla gamla papper och andra grejor.

Sen på kvällen ska vi till ridhuset på Grans, första träningskvällen inomhus för vintersäsongen. Det blir förstås Cha-Cha som följer med, kanske Virran får hänga på också om Lage följer med. Sweeies tass är inte riktigt läkt ännu så hon får stå över denna gång.

Det blir utställningsträning för min Cha-Cha eftersom vi har anmält henne till dubbelutställningen den 20-21 november i Wången (Östersund).

Nu ska jag bläddra vidare på nätet.

 

Tillbaka till www.kennelbegins.se